Vedkap

Rättvikskapen

En vedkap av balanstyp med rullbord. Det som främst skiljer Rättvikskapen från andra balanskapar är manövreringen av klingan och säkerheten. Normalt lyfter man klingan vid kapning, vilket snedbelastar ryggen. I rättvikskapen drar du i handtaget mot dig och arbetar med rak rygg. Klingan är hela tiden dold och skyddad.

För inställning av vedlängden finns ett kättingsanhåll (med fasta anhåll vill veden “hänga sig”). När du sågat färdigt och vill ställa undan Rättvikskapen, hakar du av bordet, fäller ihop det och fäster det mot såghuset. På så vis tar Rättvikskapen minimalt med plats och hjulen gör att den enkelt kan köras undan.

Levereras med motorskydd, elektronisk klingbroms, brytare och europakontakt.

Pris 14 350:-
 

Med PW-vedmaskin

Enligt Statens Maskinprovningars tester är maskinens kapacitet 17-18 m³ staplad ved på 8 timmar. Vedmaskinens arbetssätt gör att du arbetar i ett lugnt tempo men ändå med hög kapacitet och säkerhet. Eftersom vedmaskinen klyver samtidigt som den klipper slipper du ett moment och all den hantering av veden som det för med sig. Använder du dessutom transportör ihop med vedmaskinen får du veden direkt dit den skall förvaras.

Eftersom vedmaskinen klipper veden slipper du (och dina grannar) ljudet från sågklingan. Vedmaskinens kniv är inte lika känslig som en sågklinga som lätt blir slö. Med PW-Vedmaskinen kan du klippa av en spik men ändå fortsätta som om ingenting hänt.

Vi har dimensionerat vedmaskinen för att klara den tuffa hantering som vedkapning innebär. Den används ofta som uthyrningsmaskin tack vare sin stryktålighet. Eftersom vi tillverkat vedmaskinen i 20 års tid, vet vi vad den tål och vågar därför lämna 5 års garanti på material och fabrikationsfel.